Handige tips voor het koken in de Nederlandse oven

blogLeave a Comment on Handige tips voor het koken in de Nederlandse oven

Handige tips voor het koken in de Nederlandse oven

 

Als je lekker wilt koken voor je gezin met Dutch oven cooking, bijvoorbeeld tijdens het kamperen, zijn er enkele handige tips die de kans kunnen vergroten dat je gezin van de maaltijd zal genieten.

Typisch, Nederlandse ovens zijn gemaakt van gietijzer of aluminium. De aluminium Dutch Ovens hebben als voordeel dat ze aanzienlijk lichter van gewicht zijn. De aluminium versie behoeft geen uitharding en is, net als de gietijzeren types, ontworpen voor het koken op open vuur en kan worden verhit met kolen.

De gietijzeren braadpan heeft het voordeel dat ze hun warmte beter vasthouden en aanzienlijk effectiever zijn in het gelijkmatig verdelen van de warmte. Sommige experts op het gebied van het koken in de Nederlandse oven beweren dat de aluminiumvariant een kalkachtige smaak aan het voedsel toevoegt, terwijl de gietijzeren Nederlandse ovens een gerookte smaak aan de maaltijden geven.

Een goed deksel

Kies een braadpan die een paar poten heeft en zorg ervoor dat het meegeleverde deksel goed past bij het koken in de braadpan. Het is een goed idee om een Nederlandse dutch oven te kiezen die consistent is met betrekking tot de dikte van het metaal. Door variaties in de dikte van het metaal in de oven kunnen zowel hete als koude plekken ontstaan.

Gietijzer

Als u een gietijzeren braadpan kiest voor het bereiden van maaltijden, moet de oven goed worden uitgehard. Een braadpan die op de juiste manier is uitgehard, zal niet roesten en zal de binnenkant van de pan voorzien van een oppervlak dat ervoor zorgt dat uw etenswaren niet aan de pan blijven kleven tijdens het koken in de braadpan. Nadat u de oven voldoende heeft uitgehard, is het een goed idee om de uitharding te behouden en te verbeteren door de oven af te vegen met een beetje olie, reuzel of bakvet terwijl de oven droog en warm is. Deskundigen raden aan dat u de braadpan nooit schoonmaakt met draadachtige schrobbers of borstels, omdat deze de uitharding die u in de braadpan heeft veroorzaakt gemakkelijk kunnen elimineren.

Als je gaat koken in de Nederlandse oven, is het ook ten zeerste aan te raden om een dekselfilter te kopen dat voorkomt dat het deksel beweegt als je het optilt. Een haak van het type met draad wordt meestal gebruikt, terwijl sommigen de voorkeur geven aan een meer recente variant die een driepotig type beugel combineert met een haak.

Om te voorkomen dat uw voedsel droog wordt, aanbrandt aan de onderkant of niet gaar genoeg aan de bovenkant, moet u ervoor zorgen dat u de juiste maat kolen koopt en deze op de juiste plaats plaatst om de juiste temperatuur in de braadpan te bereiken. U wilt kolen gebruiken die ongeveer zo groot zijn als typische houtskoolbriketten. U zult het er snel genoeg mee eens zijn dat koken in de Nederlandse oven u en uw gezin van uitstekende maaltijden kan voorzien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top