Iedereen lijkt enthousiast te zijn over de gezondheidsvoordelen van curcumine

BloggenLeave a Comment on Iedereen lijkt enthousiast te zijn over de gezondheidsvoordelen van curcumine

Iedereen lijkt enthousiast te zijn over de gezondheidsvoordelen van curcumine

Iedereen lijkt enthousiast te zijn over de gezondheidsvoordelen van curcumine. Het wordt momenteel bestudeerd als mogelijke behandeling voor verschillende soorten kanker en als behandeling voor de ziekte van Alzheimer. Als je net als de meeste mensen bent, hoop je die ziekten te voorkomen. Daar kan het ook gunstig voor zijn.

Sommige onderzoeken geven aan dat het het risico op darmkanker vermindert, een veel voorkomende vorm van de ziekte. Als je veel naar het Breda Nieuws kijkt, heb je misschien gezien dat het eten van veel fruit en groenten je risico op darmkanker met 20-25% vermindert, zolang je maar niet rookt.

Oudere studies gaven aan dat hoge bloedspiegels van vitamine A en E in verband werden gebracht met een verminderd risico op longkanker. Maar uit onderzoeken onder rokers bleek dat de vitamines hun risico op longkanker leken te vergroten. Vanzelfsprekend is de sleutel tot het verminderen van uw risico op alle soorten kanker eerst het vermijden van bekende kankerverwekkende stoffen en er zijn veel kankerverwekkende stoffen in sigarettenrook.

Voor niet-rokers zijn de gezondheidsvoordelen van curcumine vergelijkbaar met die van een dieet dat rijk is aan fruit en groenten. Wetenschappers zijn van mening dat de belangrijkste voordelen van plantaardig voedsel te danken zijn aan hun gehalte aan antioxidanten.

Curcumine is een antioxidant die voorkomt in de kurkuma van de kruidenplant. Er zijn verschillende antioxidanten in andere planten. Gember, een andere specerij, bevat bijvoorbeeld gingerol. Groene thee bevat catechines. Druivenschil bevat resveratrol. Druivenpitten bevatten proanthocyanidinen. Blauwe bosbes bevat anthocyanen. Dit zijn allemaal antioxidanten die belangrijk zijn voor de gezondheid, omdat ze een van de oorzaken van cellulaire veroudering aanpakken. Dat is schade door vrije radicalen.

Maar de gezondheidsvoordelen van curcumine zijn niet strikt beperkt tot de antioxiderende werking. Het heeft ook een ontstekingsremmende werking. Chronische ontsteking speelt een rol bij veel pijnlijke degeneratieve ziekten, maar speelt ook een rol bij hartaandoeningen en kanker. Andere bekende antioxidanten hebben ook een ontstekingsremmende werking. Chronische ontsteking is een andere oorzaak van cellulaire veroudering.

Sommige anti-verouderingssupplementen bevatten extracten van kurkuma en andere planten waarvan bekend is dat ze de oorzaken van cellulaire veroudering aanpakken. Veel mensen zien een aantal interessante resultaten wanneer ze hun inname van voedingsstoffen verhogen door suppletie. Verschillende mensen hebben gemeld dat hun grijze haar terugkeerde naar de oorspronkelijke kleur.

Als je wat onderzoek doet, zul je zien dat er veel wetenschap is die het idee ondersteunt om de inname van voedingsstoffen te verhogen, zonder de inname van calorieรซn te verhogen. Suppletie is de enige manier om dat te doen.

De gezondheidsvoordelen van curcumine lijken bijna te mooi om waar te zijn, als je naar de hele lijst kijkt. Wetenschappers hebben ontdekt dat het ook antibacterieel, antiviraal en antiparasitair is. Het voordeel van de ziekte van Alzheimer heeft te maken met de anti-amyloรฏde activiteit. Amyloid-bรจta-eiwitten vormen de plaque die hersencellen wurgt en doodt bij Alzheimerpatiรซnten. Laboratoriumstudies geven aan dat curcumine die plaques afbreekt en de vorming van nieuwe voorkomt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top